...

20 parasta ideaa oman yrityksen perustamiseen vuonna 2022

Parin viime vuoden aikana moni on miettinyt oman yrityksen perustamista joko oman päivätyönsä rinnalle tai kokopäiväiseksi työksi. Tässä on ideoita siihen, millaisen yrityksen kannattaa perustaa vuonna 2022.

1. Lemmikkien kotihoitoa: Pandemian aikana monissa kodeissa hankittiin lemmikki. Nyt kun ihmiset alkavat taas matkustaa enemmän, tarvitsevat he lemmikeilleen hoitajan. Perusta yritys, joka tarjoaa lemmikkien hoitoa heidän omassa kodissaan. Lemmikin omistaja saa siis lomansa ajaksi samalla lemmikin hoitajan ja myös talovahdin.

2. Kakkuleipuri: Pidätkö kakkujen leipomisesta ja olet taitava koristelemaan kakkuja eri tavoilla? Ryhdy silloin tekemään erilaisia juhlakakkuja tilauksesta. Tämä yritys sopii hyvin perustettavaksi muun työn oheen.

3. Freelance kirjoittaja: Oletko hyvä kirjoittamaan aiheesta kuin aiheesta? Freelance kirjoittajille on kova kysyntä. Voit kirjoittaa artikkeleita, arvosteluja ym. missä vain, kunhan sinulla on läppäri ja internetyhteys.

4. Vanhusten kauppa-apu: monet yksinäiset vanhukset tarvitsevat apua kaupassa käymiseen. Jos sinulla on auto, voit mennä yhdessä vanhuksen kanssa kauppaan tai voit auttaa vanhusta tekemään tilauksen kaupan verkkopalvelun kautta ja noudat valmiiksi pakatut ostokset kaupasta.

5. Liikuntakoulu: Onko sinulla jokin harrastus, jossa olet todella hyvä ja voisit opettaa kyseistä lajia myös muille? Voisitko pitää juoksukoulua, golfkurssia ym? Erilaiset urheilu- ja liikuntakurssit ovat tänä päivänä erittäin suosittuja ja monet suosivat sellaisia kursseja, joissa on kerrallaan pienempi ryhmä, esim. juuri juoksukoulussa. Tällöin osallistuja kokee saavansa yksilöllisempää opastusta kuin isossa ryhmässä.

6. Musiikkiopetus: Oletko kitarataituri tai pianovirtuoosi? Voisit opettaa taitojasi yksityisopetuksena kaikenikäisille ihmisille.

7. Lasten iltapäivä/ilta hoitoa: Toisinaan vanhemmat tarvitsevat lapsilleen iltapäivisin tai iltaisin hoitajan vain pariksi tunniksi, jotta he pääsevät käymään kaupassa tai omissa harrastuksissaan. Tällaisille iltapäivisin ja iltaisin toimille hoitopaikoille, joihin lapsen voi tuoda hoitoon ehkä lyhyelläkin varoitusajalla, on tarvetta. Voisitko perustaa tällaisen hoitopaikan ehkä jonkin olemassa olevan kuntosalin yhteyteen, jolla olisi vapaana sopiva tila?

8. Lemmikkien turkin hoito ja trimmaaminen: Onko sinulla kenties itselläsi koira, jonka ansiosta olet oppinut hoitamaan paljon hoitoa vaativaa turkkia ja tekemään trimmauksia? Miksipä et tarjoaisi tällaista palvelua myös muille koiranomistajille. Voit perustaa hoitonurkkauksen kotiisi, tarvitset koirien pesualtaan, kokoon taittuvan hoitopöydän, trimmerin, turkinhoitovälineitä, kynsileikkureita ym. ja olet valmiina tekemään kaupunkisi koirista upeita.

9. Bloggaaminen: Bloggaamisesta on tullut tänä päivänä monelle hyvin tuottoisaa yritystoimintaa. Bloggaamisessa tuloja syntyy yritysten kanssa tehtävistä yhteistöistä sekä blogin yhteydessä esitettävissä mainoksista. Suosittuihin blogeihin liittyy myös yleensä suosittu sosiaalisen median tili, joka ohjaa lukijoita lukemaan enemmän sosiaalisen median postauksessa kerrotusta aiheesta blogista.

10. Verkkokurssit ja webinaarit: Pandemian aikana erilaisista verkkokursseista ja webinaareista tuli erittäin suosittuja, eikä niiden suosio ole laantunut. Tässä mahdollisuudet ovat periaatteessa rajattomia, sillä verkkokursseilla voi opettaa kaikkea mahdollista ruoanlaitosta laulamiseen ja valokuvaamisesta kalligrafiaan. Webinaareissa voit antaa esimerkiksi säästämis- ja sijoitusneuvoja. Mikä sinun erityistaitosi sitten onkin, mieti, voisitko opettaa sitä verkkokurssilla.

Siinä olivat kymmenen ensimmäistä ideaa oman yrityksen perustamiseen. Mutta näitä ideoita riittää vielä lisääkin. Ehkä seuraavista löytyisi juuri sinulle sopiva.

11. Podcast: Tykkäätkö paljon puhumisesta ja sinulle on jokin aihe, josta haluat erityisesti puhua? Tällöin sinun kannattaa miettiä podcastin aloittamista. Monet podcastit ovat aloittaneet hyvin pienestä ja saavuttaneet suuren suosion, ja sen mukana podcastin pitäjät ovat myös alkaneet saamaan mainostuloja.

12. Virtuaaliassistentti: Verkossa näkee usein ilmoituksia, joissa pienyritykset etsivät itselleen virtuaaliassistenttia hoitamaan esim. yrityksen kalenterin ylläpidon, sähköposteihin vastaamisen ja matkavarausten tekemisen. Tällaisesta palvelusta yritykset ovat valmiita maksamaan hyvin. Virtuaaliassistenttipalvelun tarjoajana voit toimia virtuaaliassistenttina monelle eri yritykselle samanaikaisesti.

13. Valokuvaus: Onko valokuvausharrastus suuri intohimosi? Miksipä et tarjoaisi osaamista oman yrityksen kautta? Valokuvaaminen on muuttunut paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana, enää ei välttämättä haluta perinteisiä studiossa otettuja kuvia, vaan hääkuvat halutaan esim. ottaa ulkona luonnossa, ihmiset haluavat kuvia esim. koiristaan tai hevosistaan. Joten et välttämättä tarvitse studiota voidaksesi tarjota valokuvauspalveluita.

14. Ikkunoiden peseminen: Tämä sopii hyvin esimerkiksi koululaiselle tai opiskelijalle ’kesätyöksi’ eli kausiluontoiseksi yrittäjyydeksi.  Ikkunoiden peseminen on yksi niistä kotitöistä, jonka moni antaisi mielellään jonkun muun hoidettavaksi.

15. Nurmikon leikkuu: Vaikka robottiruohonleikkurit ovatkin yleistyneet, moni suosii yhä perinteistä ruohonleikkuuta. Aivan kuten edellinen, tämäkin sopii hyvin koululaiselle tai opiskelijalle kesätyöksi.

16. ATK-apua ikäihmisille: Monilla ikäihmisillä on peukalo keskellä kämmentä siinä vaiheessa, kun heille tulee jotain ongelmia tietokoneensa tai puhelimensa kanssa. Nopeasti saatavilla oleva apu on heille tällöin hyvin tärkeää. Tämän lisäksi voit tarjota esimerkiksi kerran kuukaudessa tapahtuvaa tietokoneen ohjelmistojen päivitysten tarkistusta ja tietokoneen puhdistamista, jotta kone toimii moitteettomasti.

17. Siivouspalvelu: Tykkäätkö siivoamisesta ja paikkojen pitämisestä puhtaana? Kotisiivousten ostaminen on tänä päivänä hyvin suosittua. Monet pienet talonyhtiöt palkkaavat myös mielellään pienempiä siivousalan toimijoita hoitamaan rappujen siivouksen.

18. Suositun hahmon esittäminen lasten juhlissa: Muistutatko ulkonäöltäsi jotain Disneyn prinsessaa tai piirretyn sankarihahmoa? Erilaiset lasten teemasynttärit ovat suosittuja ja niihin palkataan tänä päivänä henkilöitä esittämään jotakin lapsille tuttua piirrettyhahmoa, joka laulaa ja leikittää lapsia.

19. Catering-palvelu: Oletko hyvä tekemään ruokaa ja ymmärrät eri ruokavalioista? Catering-palveluiden tarjoaminen erilaisiin juhliin ja tapahtumiin voi olla silloin sinun juttusi.

20. Remonttiapu: Kotien remontoiminen on toisille todella helppoa ja toisille taas todella vaikeaa. Jos sinulla on kokemusta alalta ja pensseli pysyy kädessä ja osaat kohdistaa tapetit oikein, eikä vedeneristyksen tekeminen ja kaakelointikaan ole sinulle ongelma, voit perustaa yrityksen, joka tarjoaa remonttiapua sitä tarvitseville.

Edellä oli monia esimerkkejä siitä, millaisen yrityksen vuonna 2022 kannattaa perustaa. Esimerkeistämme huomaat, että oman yritystoiminnan ei aina välttämättä tarvitse olla kovin suurimuotoista, etenkin jos mietit oman yrityksen perustamista oman päivätyösi oheen.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lue lisää

Mitä vaaditaan pienyrityksen verkkosivuilta?

Haluaisitko luoda verkkosivut pienyrityksellesi? Tuntuuko, että sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai miten koota niistä yksi yhtenäinen kokonaisuus? Sivuston on

Kirjan kannet ovat kirjan myyntipakkaus

Lukeminen on aina ollut suosittu harrastus, mutta parin viimeisen vuoden aikana sen suosio on kasvanut entisestään. Pandemia oli yksi vaikuttavista tekijöistä, mutta moni muukin asia

Kirjaudu sisään

tai

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.