Graafisen suunnittelun trendit vuonna 2022

Kun lähestytään vuoden 2021 loppua, on hyvä aika tarkastella sitä, millaisia graafisen suunnittelun trendejä on nähtävissä vuodelle 2022. Aivan kuten elämässä ja maailmassa yleensäkin, myös graafisessa suunnittelussa asiat muuttuvat jatkuvasti. Hyvän graafisen suunnittelijan tunnusmerkkeihin kuuluu se, että hän on ajan tasalla tämän hetken trendeistä ja jopa jo tulevista trendeistä. Vuonna 2022 graafisessa suunnittelussa voi odottaa näkevänsä seuraavia trendejä:

  • Värikäs minimalismi. Kun puhutaan minimalismista, ajatellaan sen usein tarkoittavan mustaa tekstiä valkoisella taustalla. Kuluneen vuoden aikana modernien suunnitelmien luojat ovat tehneet paljon työtä sen eteen, ja nyt voidaankin sanoa, että minimalistisen suunnittelun käsite on täysin muuttunut. Väripalettien valikoimasta ei kuitenkaan ole tullut estettä nykyaikaisille suunnittelijoille. He luovat kauniita yhdistelmiä hienostuneesta suunnittelusta perinteiseen minimalismiin. Väristä ja luovuudesta on tullut etuja monille tunnetuille brändeille, jotka ovat hylänneet tarpeettomia elementtejä ja ottaneet asianmukaisesti huomioon visuaaliset tehosteet.
  • Huomio osallistamisessa. Sellaiset liikkeet kuin Black Lives Matter ovat herättäneet kiinnostuksen sosiaalisten ennakkoluulojen arviointiin kaikkialla maailmassa. Myös graafiset suunnittelijat ovat innostuneet tästä. Se näkyy muun muassa monimuotoisuudessa, joka on edustettuna monissa suunnitelmissa. Uusi kiinnostus tätä ongelmaa kohtaan näkyy siinä, kuinka graafiset suunnittelijat kuvaavat monimuotoisuutta yrittäessään saada aikaan myönteisiä muutoksia värikkäillä kuvilla. Myös seksuaalivähemmistöjä huomioon ottava värimaailma ja muotoilu on kasvattanut suosiotaan ja tämän trendin odotetaan jatkuvan vielä.
  • Geometriset muodot. Geometriset muodot ovat olleet jo pitkään trendinä graafisessa suunnittelussa. Entistä enemmän sekoitetaan ja yhdistetään eri muotoja keskenään ja niitä yhdistetään voimakkaisiin väreihin luoden mielenkiintoisia kontrasteja.
  • Yksinkertainen tietojen visualisointi. Tällä hetkellä maailmassa tapahtuu paljon asioita, jotka voivat olla joillekin ihmisistä vaikeita selittää ja ymmärtää. Tietojen visualisoinnilla voidaan helposti esittää faktoja ja vertailla erilaisia tietoja toisiinsa. Tietojen visualisoinnin avulla yritykset voivat esimerkiksi osoittaa kuinka paljon he ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjään. Tietoja voidaan yksinkertaistaa yksinkertaisten ympyrä- tai kuplakaavioiden avulla. Mutta jos haluat jotain houkuttelevampaa, infografiikan luominen on paras vaihtoehto. Tällöin täytyy varmistaa, että hallussa on kaikki tarvittavat tiedot, jotka halutaan esittää graafisesti, ja että ne visualisoidaan hyvin.
  • Mustavalkoiset efektit. Mustavalkoisuus on ollut jo jonkun aikaa trendinä graafisessa suunnittelussa ja sen suosio pitää edelleen pintansa.
  • Psykedeelinen muotoilu. Abstrakti psykedelia, joka juontaa juurensa 60-luvun hippiaikoihin, on graafisen suunnittelun tekniikka, joka sai alkunsa huumeiden käytöstä ja sosiaalisista levottomuuksista. Taiteilijat pitivät tätä taidemuotoa mielen avaamisena, ja se loi suuren kuilun perinteiseen taiteeseen. Tästä syystä suurin osa tuolloin luoduista kuvista tuntui kaaosmaiselta. Jotkut suunnittelijat ajattelevat, että abstrakti psykedelia palaa pian uuden vuoden aikana. Se esitetään monimutkaisin abstraktioin ja runsain värein graafisessa suunnittelussa. Groteskin ja hämmentävän kuvan käyttöä kuitenkin vakauttaa symmetria luoden samalla järjestyksen kaaoksen keskellä.
  • Vaimennetut värit. Vaimennettujen värien suosio on ollut voimissaan tämän vuoden aikana ja vuoden 2022 niiden käytön odotetaan kasvavan. Vaimennetut värit toimivat vastakohtana kirkkain värein toteutetuille graafisille luomuksille.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lue lisää

Mitä vaaditaan pienyrityksen verkkosivuilta?

Haluaisitko luoda verkkosivut pienyrityksellesi? Tuntuuko, että sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai miten koota niistä yksi yhtenäinen kokonaisuus? Sivuston on

Kirjan kannet ovat kirjan myyntipakkaus

Lukeminen on aina ollut suosittu harrastus, mutta parin viimeisen vuoden aikana sen suosio on kasvanut entisestään. Pandemia oli yksi vaikuttavista tekijöistä, mutta moni muukin asia

Kirjaudu sisään

tai