...

Graafisen suunnittelun trendit vuonna 2021

Graafisessa suunnittelussa voi vuosittain nähdä erilasia trendejä. Edellisen vuoden trendit eivät tietenkään heti automaattisesti jää unholaan, vaan ne pysyttelevät vielä mukana, mutta koska kyseessä on visuaalinen ja taiteellinen ala, haetaan inspiraatiota jatkuvasti jostakin uudesta asiasta.

Vuoden 2021 trendejä ovat

  1. Luonto

Luonnosta haetaan paljon inspiraatiota. Tämä on seurausta siitä, että vuoden 2020 aikana ihmiset ovat päässeet jälleen enemmän kosketuksiin luonnon kanssa, kun aktiviteetteja on jouduttu hakemaan läheltä kotia. Tämä näkyy myös graafisessa suunnittelussa. Tämä trendi on tehnyt nousuaan jo jonkin aikaa, mutta vuonna 2021 sitä tullaan näkemään runsaammin. Maanläheiset värit sekä kasvillisuuden ja luonnon käyttäminen kuuluvat tähän trendiin.

  • 3D -kuvat ja -typografia

Työkalut paranevat koko ajan ja tästä syystä 3D-kuvien käyttäminen graafisessa suunnittelussa on kasvanut. Kuvat ovat vakuuttavampia ja niitä on helpompaa toteuttaa kuin aikaisemmin. 3D-kuvia yhdistetään esimerkiksi tavallisiin valokuviin, jolloin saadaan upean näköisiä lopputuloksia.

3D-kuvien lisäksi myös 3D-typografian käyttö on kasvanut. Tätä oli nähtävissä jo vuoden 2020 aikana eikä sen suosio ole ainakaan laantumassa. Erilaisia kirjasimia käytetään rohkeasti ja värikkäästi.

  • Piirretyt kuvat

Yksilöllinen grafiikka ja piirretyt kuvat saavat tuotteen erottumaan muista ja siksi sen käyttäminen ja suosio ovatkin kasvaneet. Tämä trendi varmasti kasvaa vuoden 2021 aikana vielä lisää. Tähän liittyy myös eräänlainen epätäydellisyys, käsin piirretyiltä näyttävien kuvien ei tarvitse olla symmetrisiä.

  • Geometria

Erityisesti verkkosivujen suunnittelussa vahvaksi trendiksi on noussut geometristen kuvioiden yhdistäminen ja käyttö. Geometristen muotojen ja kuvioiden avulla on helppo luoda mieleenpainuvia kokonaisuuksia, ja ne toimivat hyvin siirryttäessä alustalta toiselle.

  • Mustavalkoisuus

Mustavalkoisuus erottuu vuonna 2021 hyvin yltiövärikkäästä muotoilusta. Mustavalkoisuuden suosion nousun takana on laitteista ja sovelluksista tuttu yötila. Mustalla ja valkoisella voidaan luoda näyttäviä kuvia ja näiden kahden värin yhdisteleminen on todella helppoa.

  • Kulta

Kulta tekee paluuta. Kullan avulla luodaan tavallisillekin tuotteille visuaalinen ilme, joka kuvastaa arjen luksusta ja että siitä nauttiminen on näinäkin aikoina mahdollista.

  • Rajattu väripaletti

Kahden tai kolmen värin käyttäminen suunnittelussa auttaa luomaan hyvin suunnitellun ja harmonisen näköisiä lopputuloksia. Rajattu väripaletti näkyy erityisesti verkkosivujen suunnittelussa.

Kaikkia näitä yllä mainittuja trendejä myös yhdistellään toisiinsa, jotta saadaan aikaiseksi näyttäviä ja huomiota herättäviä tuotoksia. Huomioitavaa on myös eräänlainen vastakkainasettelu, eli mustavalkoisuus vastaan yltiöpäinen värikkyys, viimeistellyt kuviot vastaan epätäydellisyys, muhkeus vastaan yksinkertaisuus.

Trendit eivät ole yleensä hetkessä ohi menevä vaihe, joten näitä yllä mainittuja tullaan näkemään vuoden 2021 lisäksi varmasti paljon myös vuonna 2022, ja joukkoon tulee mukaan myös uusia trendejä. Visuaalisena ja taiteellisena alana graafinen suunnittelu elää ja hengittää ympäristöään, joten uusien trendien syntyminen voi tapahtua nopeasti.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lue lisää

Mitä vaaditaan pienyrityksen verkkosivuilta?

Haluaisitko luoda verkkosivut pienyrityksellesi? Tuntuuko, että sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai miten koota niistä yksi yhtenäinen kokonaisuus? Sivuston on

Kirjan kannet ovat kirjan myyntipakkaus

Lukeminen on aina ollut suosittu harrastus, mutta parin viimeisen vuoden aikana sen suosio on kasvanut entisestään. Pandemia oli yksi vaikuttavista tekijöistä, mutta moni muukin asia

Kirjaudu sisään

tai

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.