Kuinka teen hyvän julisteen

Julisteet ovat suosittu viestintäkeino. Kuinka teen hyvän julisteen ja millaisista elementeistä se koostuu? Lähes kaikki ovat joskus suunnitelleet tai halunneet suunnitella julisteen tai flyerin. Se onkin hauskaa ja luovaa puuhaa. Ja olipa julisteen tarkoitus sitten mikä tahansa, pätevät sen laatimiseen yleensä samat säännöt. Katso alta parhaat vinkkimme hyvän julisteen suunnitteluun.

Minkä kokoinen julisteen tulisi olla?

Oletko suunnittelemassa pientä, A5 tai A4 -kokoista flyeria, vai tarvitsetko isomman koon? Mihin tarkoitukseen posteri tehdään? Entä miten päin käytät tilaa – vaakasuorassa vai pystysuorassa?

Pieneen postiluukusta pudotettavaan tai kadulla jaettavaan flyeriin voi tehdä kaksi puolta. Silti otsikoiden ja kuvien tulisi olla huomiota herättäviä ja suuria, ja niistä tulisi käydä ilmi julisteen välittämä pääajatus. Hyvä juliste sopii tarkoitukseensa täydellisesti.

Suuremman, esimerkiksi seinälle kiinnitettävän julisteen tulisi herättää huomio heti. Miten houkuttelet ihmiset tutkimaan sitä?

Julistetta pitää pystyä lukemaan kauempaa

Julisteen tärkein tarkoitus on usein saada ihmiset kiinnostumaan jostakin tapahtumasta tai jakaa tärkeää tietoa jostakin aiheesta. Niinpä kaiken tiedon tulee olla selkeästi esitetty. Esimerkiksi tapahtuman päivämäärä, nimi ja tapahtumapaikka pitäisi kirjoittaa isolla, jotta ihminen voi heti päätellä olisiko hänen mahdollista osallistua.

Mitä tapahtuu ja missä? Minä päivänä ja mihin kellonaikaan? Onko tapahtumassa esiintyjiä? Maksaako sisäänpääsy jotakin? Tai vastaavasti: Mikä ongelma on kyseessä? Miten siihen voi saada apua? Missä ja milloin? Mitkä ovat yhteystiedot?

Julisteen osa-alueet voi jakaa seuraaviin:

Selkeä ja iso otsikko

Mikä tapahtuma on kyseessä? Mitä palvelua tarjoat? Tai mistä aiheesta tietoa halutaan jakaa?

Yksityiskohdat

Missä tapahtuu ja milloin? Mistä lippuja saa?

Millaista apua ongelmaan tarjotaan? Keneen voi ottaa yhteyttä?

Pikkuprintti

Lisätietoja, jotka eivät ole niin tärkeitä, mutta joiden on silti oltava julisteessa. Pidä pikkuprintti todellakin tarpeeksi pienenä, jotta se ei vie huomiota pääasialta.

Kuinka teen hyvän julisteen - Kuinka hyvä juliste tehdään
Kuinka teen hyvän julisteen ja erotun muiden joukosta.

Kontrasti viimeistelee julisteet

Hyvässä julisteessa on kontrastia. Tärkeät asiat erottuvat ja ponnahtavat esiin. Esimerkiksi fontti ja taustaväri voivat olla kontrastissa keskenään, tai julisteessa voi olla värikäs ja huomiota herättävä otsikko.

Monet aloittavat julisteen suunnittelun valkoiselta pohjalta. Mieti kuitenkin, voisiko jokin muu väri tai esimerkiksi iso kuva olla parempi vaihtoehto. Kuvan päälle voi sommitella tekstiä vaikkapa valkoisella tai mustalla värillä, kuvan sävystä riippuen.

Jätä tilaa

Ethän ahda julistetta liian täyteen. Kun tekstiä ja kuvia on liikaa, tärkein sanoma heikkenee. Julisteesta voi tällöin olla myös vaikea saada selvää. Tilan tuntu julisteen tärkeimpien osien ympärillä on hyvä keino kiinnittää ihmisten huomio siihen.

Julisteessa ei tulisi olla mitään ylimääräistä. Olethan valinnut sellaisen taustan, joka ei vie huomiota itse asialta, tai joka tukee sitä? Mikäli käytät kuvia, liittyvätkö ne asiaan ja herättävät huomiota oikealla tavalla? Hyvä juliste näyttää heti symmetriseltä.

Isoa ja pientä

Julisteessa tulisi olla sekä pieniä, että isoja elementtejä. Kokoeroa voi myös liioitella suuremman kontrastin luomiseksi.

Valitse yksi seikka, jota korostetaan visuaalisesti. Se voi olla esimerkiksi tyylitelty kuva tai jättimäinen fontti, jolla kiinnostus herätetään. Visuaalisen korostuksen ei aina tarvitse olla sama kuin julisteen pääasia tai -sanoma, sillä sen tarkoitus on vain kiinnittää katsojan huomio.

Valitse tyyli asian mukaan

On tärkeää, että julisteen tyyli sopii brändiisi tai esitettävään asiaan. Tarjoatko esimerkiksi talousalan palveluita? Ehkä vaaleanpunainen juliste ei tuolloin tuo arvovaltaasi tarpeeksi esille, vaan sopisi paremmin esimerkiksi kauneushoitolan mainokseen. Tai järjestätkö festivaalia? Millaista asiakaskuntaa tavoittelet? Kiinnitä heidän huomionsa. Sopiiko julisteeseen esimerkiksi huumori, vai onko asia vakava?

Harkitse ammattilaisen palveluita

Julisteen tekeminen itse voi olla hauskaa, ja siinä voi oppia paljon uutta. Joskus se kuitenkin tuskastuttaa. Anna meidän auttaa! Tilaa juliste meiltä – Ja saat taatusti kerralla laadukkaan posterin.

Tilaa julisteita netistä – Omagraafikko tarjoaa nopeasti ja edullisesti graafisen suunnittelun palveluita. Ota meihin yhteyttä, niin suunnittelemme juuri sinun tarpeisiisi sopivan julisteen tai esitteen. Tilaa julisteet yrityksellesi jo tänään!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lue lisää

Mitä vaaditaan pienyrityksen verkkosivuilta?

Haluaisitko luoda verkkosivut pienyrityksellesi? Tuntuuko, että sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai miten koota niistä yksi yhtenäinen kokonaisuus? Sivuston on

Kirjan kannet ovat kirjan myyntipakkaus

Lukeminen on aina ollut suosittu harrastus, mutta parin viimeisen vuoden aikana sen suosio on kasvanut entisestään. Pandemia oli yksi vaikuttavista tekijöistä, mutta moni muukin asia

Kirjaudu sisään

tai