Mitä graafinen suunnittelija tekee

Mitä graafinen suunnittelija tekee ja mistä graafisen suunnittelun hinta koostuu? Entä kuinka graafiseksi suunnittelijaksi voi valmistua? Lue alta lisätietoja tästä alasta.

Graafisen suunnittelun osa-alueet

Graafiset suunnittelijat luovat visuaalisia konsepteja erilaisiin tarkoituksiin. He voivat työskennellä esimerkiksi mainostoimistossa, freelancerina tai erilaisissa uutis- ja julkaisumedioissa. Heitä löytyy myös monien yritysten PR- tai markkinointiosastoilta.

Graafinen suunnittelija kommunikoi ideoita ja inspiroivia mielikuvia visuaalisin keinoin esimerkiksi mainosten, esitteiden, logojen ja lehtitaiton muodossa. Hän voi piirtää joko käsiin tai luoda grafiikkaa tietokoneen avulla. Graafinen suunnittelija onkin viestinnän ammattilainen, joka osallistuu esimerkiksi yrityksen brändi-identiteetin luomiseen.

Graafinen suunnittelija yhdistää taidetta ja teknologiaa, luoden siten silmää miellyttävän kokonaisuuden, jonka tarkoitus on paitsi välittää jokin sanoma, myös ilmaista tyyliä ja kauneutta. Graafisen suunnittelijan työkaluja ovat esimerkiksi erilaiset digitaalisen piirustuksen, kuvankäsittelyn ja layoutin suunnitteluohjelmat.

Jotkut alan ammattilaisista erikoistuvat kokemukselliseen graafiseen suunnitteluun ja tekevät yhteistyötä esimerkiksi arkkitehtien, teollisuussuunnittelijoiden ja sisustussuunnittelijoiden kanssa luodakseen interaktiivisia ympäristöjä, kuten vaikkapa taidenäyttelyitä, museonäyttelyitä tai myymälätiloja.

Mitä graafinen suunnittelija tekee?
Mitä graafinen suunnittelija tekee? Esimerkiksi tällaisia logoja.

Kuinka graafiseksi suunnitteljaksi tullaan

Graafista suunnittelua voi opiskella monessa eri oppilaitoksessa ja monella koulutusasteella. Aalto -yliopisto sekä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta tarjoavat graafisen suunnittelun koulutusohjelmaa, ja sitä voi opiskella myös ammattikorkeakoulu- ja toisen asteen koulutustasolla. Ja vaikka koulutus usein antaakin paremmat eväät alalla työskentelyyn, on graafiseksi suunnittelijaksi mahdollista opiskella myös itse.

Voit opiskella graafista suunnittelua esimerkiksi seuraavissa oppilaitoksissa:

  • Aalto-yliopisto
  • Lapin yliopisto
  • Lahden muotoiluinstituutti
  • Vantaan Metropolia ammattikorkeakoulu
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Turun ammattikorkeakoulu

Graafisen suunnittelijan ammattitaito

Graafinen suunnittelja hallitsee värien, fonttien, otsikoiden ja kuvien kokonaisuuksia. Hän myös pystyy siirtämään dataa helposti ymmärrettävään kuvamuotoon, eli esimerkiksi diagrammeiksi tai muuksi visuaaliseksi informaatioksi. Hyvän graafisen suunnittelijan palvelut ovatkin tärkeä osa ammattimaista brändäämistä.

Graafisen suunnittelun hinta pohjautuu osittain suunnittelijan ammattitaitoon ja kokemukseen. Veloitus perustuu usein myös käytettyjen työtuntien määrään tai tilattuun lopputuotteeseen. Esimerkiksi logolla voi olla kiinteä hinta. Hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten se kuinka monimutkainen tuote on kyseessä, ja millaisia ohjelmia sen tekemiseen tarvitaan.

Omagraafikko tarjoaa nopeasti ja edullisesti graafisen suunnittelun palveluita. Ota meihin yhteyttä jo tänään!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lue lisää

Mitä vaaditaan pienyrityksen verkkosivuilta?

Haluaisitko luoda verkkosivut pienyrityksellesi? Tuntuuko, että sinulla on paljon ideoita, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai miten koota niistä yksi yhtenäinen kokonaisuus? Sivuston on

Kirjan kannet ovat kirjan myyntipakkaus

Lukeminen on aina ollut suosittu harrastus, mutta parin viimeisen vuoden aikana sen suosio on kasvanut entisestään. Pandemia oli yksi vaikuttavista tekijöistä, mutta moni muukin asia

Kirjaudu sisään

tai